06 Mars 2018

Nyheter från Jeep på Internationella bilsalongen i Genève 2018

Nyheter från Jeep på Internationella bilsalongen i Genève 2018
Europas främsta bilmässa, Geneva International Motor Show 2018, är öppet för
allmänheten mellan den 8:e och 18:e mars i Genève, Schweiz. Ikoniska Jeep kommer ha en mycket stark närvaro och visar upp tre Europapremiärer .

- Den fjärde generationen av nya Wrangler
- Nya Jeep Cherokee 2019
- Europapremiär för Grand Cherokee Trackhawk, Jeeps mest kraftfulla SUV någonsin

Stockholm 2018-03- 06
Nya Wrangler är definitivt stjärnan i Jeeps monter under bilmässan. Den ikoniska Jeepens fjärde generation behåller de legendariska fyrhjulsegenskaperna och arvet från det ikoniska originalet, samtidigt så tillkommer nya avancerade motorer, fler terrängkörningsalternativ samt en rad olika tekniska funktioner för större säkerhet och uppkoppling.

Den fjärde generationen av Jeep Wrangler bekräftar sin position som den obestridda terrängmästaren, samtidigt som den erbjuder komfort och dynamik för dagligt bruk. Beroende på modell erbjuder den nya Wrangler specifika tekniska funktioner, inklusive två avancerade 4x4-system: Command-Trac 4x4 med en 2-växlad fördelningsväxellåda och en 2.72:1 lågväxel (standard på Sport och Sahara), samt Rock-Trac 4x4-system med ett "4LO" utväxlingsförhållande på 4:1, Tru-Lok differentialspärr och en elektroniskt
urkopplingsbar krängningshämmare (standard på Rubicon-modeller). Båda är aktiva på 4x4-systemen och möjliggör en kontinuerlig övervakning och optimal fördelning av vridmomentet på fram- och bakhjulen för att tryggt klara alla körförhållanden.

Nya Wranglers distinkta exteriördesign innefattar bland annat en distinktiv Keystone-formad grill, de ikoniska runda strålkastarna och fyrkantiga bakljus som ger den distinkta Wrangler-karaktären. Wranglerns har en praktisk nedvikbar vindruta och olika takkombinationer inklusive en ny premium soft-top, en lättare och mer lättanvänd Freedom Top, och nya elmanövrerade Sky One-Touch som ger ännu mer frihet under bar himmel. Jeep Wranglers interiör kombinerar klassisk design, flexibilitet, komfort och intuitiv användning av funktioner. Precisionshantverk och material av hög kvalitet hittas i hela kupén.

Nya Jeep Cherokee gör också sin Europadebut i Genève med en ny premium-design som är trogen Jeeps rötter samtidigt som den introducerar nya tekniska funktioner och avancerade motoralternativ.

Jeep Grand Cherokee Trackhawk visas upp för första gången i Europa- den mest kraftfulla och snabbaste SUV:en någonsin från Jeep. Den är utrustad med en 6.2-liters V-8 med 700 hk och ett vridmoment på 868 Nm.

Jeep Compass presenteras i Night Eagle-utförande, vilket innebär lackering och detaljer i Gloss Black, vilket ger en mer aggressivt sportig look till den kompakta suven.

Produktnyheter och tillskott i det europeiska sortimentet kommer också att visas upp och ett av dessa är 2018 års modell av Renegade, som nu blivit ännu mer uppkopplad och praktisk tack vare ett uppgraderat infotainment-system som erbjuder val av 5", 7" eller 8,4" skärmar, nya funktioner för navigation, underhållning och handsfree-kommunikation, samt nya funktioner för förbättrad körupplevelse och passagerarkomfort. Topputrustningsnivån Limited som visas upp i Jeeps monter kännetecknas av exteriör i Carbon Black och interiör i Polar Plunge, och är utrustad med en 170 hk 1.4-liters MultiAir2-motor.

Nya Grand Cherokee S - den exklusiva och sportinspirerade Special Edition-modellen som tillför en sportig stil till världens mest prisbelönta SUV - kommer också att visas upp i Jeeps monter i Genève. Den är utrustad med en 250 hk 3.0-liters MultiJet II dieselmotor och exteriör i Bright White klarlack som kompletteras av en interiör i svart nappaläder och mocka.


För mer information, kontakta vänligen:
Maria Johansson
Public Relations Manager
Mobil: 072-230 44 18
E-post: maria.johansson@fcagroup.com
www.fcagroup.com

 

senaste videorna

avancerad sökning

Sök...

Från
Till
Sök

Bilder


Download

Related images