06 Mars 2018

Nyheter från Alfa Romeo under bilsalongen i Genève 2018

Europas främsta bilmässa, Geneva International Motor Show 2018, är öppet för
allmänheten mellan den 8:e och 18:e mars i Genève, Schweiz. Alfa Romeo firar sina rekordtider i Nürburgring med specialutföranden av både Giulia och Stelvio.

- Giulia & Stelvio Quadrifoglio NRING
- Giulia Veloce Ti med extrem prestanda
- Exklusiva utföranden av 4C Spider
- Alfa Connected Services


Stockholm 2018-03-06
På torsdag den 8:e mars slås dörrarna upp till europas främsta bilmässa, Geneva International Motor Show 2018. Alfa Romeo är på plats och visar bland annat upp specialutförandena Stelvio Quadrifoglio NRING och Giulia Quadrifoglio NRING - två Alfa Romeo-modeller som båda har satt rekordtider på legendariska Nürburgring.

Alfa Romeo Stelvio håller för närvarande rekordet i sin klass genom att klara den tyska racingbanan på 7 minuter och 51,7 sekunder, vilket gjorde den till världens snabbaste SUV. Också syskonet Alfa Romeo Giulia håller rekordet i klassen för standardbyggda fyrdörriga sedanbilar med tiden 7 minuter och 32 sekunder.

Alfa Romeo firar rekordtiderna i den tyska racingbanan med att presentera specialversionerna NRING - vilket innebär speciallackering i Circuito Grey, samt kolfiberbromsar, racingsäten från Sparco, Alcantara-ratt också i kolfiber, och mycket mer. Både Stelvio och Giulia Quadrifoglio NRING är modeller i det absoluta toppskiktet vad gäller prestanda, vilket väl representerar vad Alfa Romeo står för.

Alfa Romeo visar också upp Giulia Veloce Ti, som är en specialversion som tagits fram för att få extraordinär prestanda tack vare omfattande användning av kolfiber och andra prestandakomponenter.
Bilen har utrustats med en 280hk turbobensinmotor kombinerat med en automatisk åttaväxlad växellåda och Q4 fyrhjulsdrift. "Ti"-beteckningen står för "Turismo internazionale" och har bara använts för de mest exklusiva och extrema prestandamodellerna från bilmärket.

Den moderna ikonen 4C kommer också presenteras i de exklusiva utförandena Competizione, Coupé och Italia - som alla utrustats med mängder av sportiga detaljer både in- och utvändigt.

Nytt för Alfa Romeo som också kommer visas upp under mässan är tjänstepaketet Alfa Connected Services package, som är ett paket som kommer bli tillgängligt till Stelvio och Giulia från mars. Paketet innehåller bland annat den nya appen Alfa Connect, som kommer assistera förare i samband med eventuella olyckor och missöden, eller till och med spårning vid eventuell fordonsstöld. Appen kan också användas till att fjärrstyra vissa funktioner som att låsa upp dörrar eller skicka en varningssignal ifall bilen skulle lämna ett visst område.


För mer information, kontakta vänligen:
Maria Johansson
Public Relations Manager
Mobil: 072-230 44 18
Epost: maria.johansson@fcagroup.com
www.alfaromeopress.com
www.fcagroup.com
Email: mediarelations@fcagroup.com
www.fcagroup.com

 

senaste videorna

avancerad sökning

Sök...

Från
Till
Sök

Bilder


Download

Related images