26 April 2016

Jeep partner till stentuffa Tough Viking 2016

I 75 år har Jeep hjälpt bilister över hela världen att klara de tuffaste utmaningarna och häftigaste äventyren.
Nu ska det legendariska bilmärket också pusha tusentals deltagare i Skandinaviens största och mest utmanande hindertävling - Tough Viking.

- Jeep officiell bilpartner till Tough Viking.
- Tough Viking Jeep Elite: tävlingsserie med 10 000 kr i prispengar för varje seger - och ett tufft äventyr i Jeep Renegade.
- Bana med utmanande och extrema hinder - bland annat ett fem meter högt Jeep-hinder.
- Jeep Renegade är officiell bil och presenteras på tävlingarna i Sverige.

Stockholm, 2016-04-18 - Som officiell bilpartner till Tough Viking ska Jeep sporra de tusentals deltagarna, såväl elitidrottare som amatörer, som tar sig fram längs en av de tuffaste hinderbanorna någonsin. Längs banan möter deltagarna utmanande och extrema hinder - varav ett mäktigt och fem meter högt Jeep-hinder - utformade tillsammans med svenska maritima specialstyrkor.
Tough Viking den största och mest utmanande obstacle-tävlingen i Skandinavien, Finland och Ryssland.

Under 2016 arrangeras tre Tough Viking-tävlingar i Sverige där Jeep kommer finnas på plats med den senaste och tuffa modellen Renegade för att dela med sig av den ikoniska Jeep-andan.
I år arrangeras också tävlingsserien Tough Viking Jeep Elite, där den bästa OCR-atleten i Skandinavien och Finland ska koras. Segrarna i herr- och damklassen belönas med 10 000 kronor för varje tävlingsseger och får ett häftigt äventyr i Jeep Renegade.

Symbol för frihet, äventyr och framkomlighet
Jeep - som i år firar 75 år - har utmaningar i sitt DNA och är för miljontals bilister runt om i världen en livsstil och symbol för frihet, äventyr och framkomlighet. Bilmärket har blivit en synonym för fyrhjulsdrift och tillsammans med dagens effektiva drivlinor, exklusiva elegans och höga komfort är Jeep en perfekt kompanjon såväl på som utanför vägen.
- Både Jeep-ägarna och våra bilmodeller älskar tuffa utmaningar. Det ligger i vårt blod och är något som format företaget sedan starten 1941, och därför passar utmaningar som Tough Viking oss perfekt. Vi ser fram emot extremt tuffa tävlingar och i äkta Jeep-anda ska vi uppmuntra alla att nå sina mål, säger Simone Lazzarin, Dealer Marketing Manager för Jeep på FCA Sweden AB.

Succémodellen Renegade presenteras
Under 2015 växte Jeep med hela 67,7 procent på den svenska marknaden samtidigt som man för andra året i rad sålde mer än en miljon fordon globalt sett.
- Jeep har modeller som formsydda för svenska förhållanden och med vår nya succémodell Jeep Renegade har vi en äkta Jeep även i det mindre segmentet, säger Simone Lazzarin. På Tough Viking-tävlingarna i Sverige kommer också nya Jeep Renegade att finnas på plats och presenteras för deltagare och publik.

Tough Viking arrangeras vid tre tillfällen i Sverige under 2016. Där finns Jeep på plats och delar med sig av den äkta Jeep-andan för frihet och äventyr.

- 23 april Göteborg
- 14 maj Stockholm
- 27 augusti Stockholm

Läs mer om Jeep på www.jeep.se och om Tough Viking på www.toughviking.se

Är du journalist och önskar mer information? Kontakta:
Bjarne Petersen
PR- och informationschef
Mobiltelefon: +45 2927 8832
E-post: bjarne.petersen@fcagroup.com
www.jeep.se Ι www.jeeppress.se

 

 

senaste videorna

avancerad sökning

Sök...

Från
Till
Sök

Bifogade filer