02 Mars 2016

Jeep firar 75 år på bilsalongen i Genève

Jeep och den 86:e upplagan av bilsalongen i Genève blir en historisk hyllning av de 75 år som gått sedan varumärket och den klassiska Jeep-andan föddes.
På mässgolvet blandas historiska modeller med de som nu firar företagets jubileum - som den snabbaste och mest kraftfulla Jeep-modellen någonsin; Grand Cherokee SRT Night.

- Presentation av jubileumsmodellerna - lansering tredje kvartalet 2016.
- Grand Cherokee SRT Night är ny specialversion av den snabbaste och mest kraftfulla Jeep-modellen någonsin.
- Premiär för Renegade Dawn of Justice.

Stockholm, 1 mars 2016 - Historiken kring Jeep är fylld av beundransvärda rekord och legendariska bilmodeller. Resan började redan 1941 med ostoppbara Willys-Overland MB och den välkända CJ-2A (civilversionen) från 1945 som båda två lade grunden för den moderna massproduktionen av en terrängbil. Jeep var också pionjärer i SUV-segmentet redan 1946 med lanseringen av Willys Wagon och dessutom var man först i världen med att lansera en stor lyxig SUV när Jeep Wagoneer debuterade 1963.

De tre klassiska modellerna från 1941, 1946 och 1963 kommer att representera den klassiska Jeep-andan på mässgolvet och tillsammans med de nya jubileumsversionerna av dagens modeller fira både dåtid och framtid.
I Genève visas också specialmodellen Jeep Renegade Dawn of Justice från den nya filmen Batman vs. Superman: Dawn of Justise upp tillsammans med den exklusiva specialversionen Grand Cherokee SRT Night - Jeeps snabbaste och mest kraftfulla modell någonsin tack vare en 6,4-liters V8 med 468 hästkrafter och 624 newtonmeter. 0-100 km/tim går på under 5 sekunder, kvartsmilen (402 meter) på 13 sekunder och toppfarten är 257 km/tim.

På bilsalongen är det även premiär för den nya toppversionen Jeep Cherokee Overland som kombinerar den legendariska Jeep-andan och terrängförmåga i världsklass med ännu mer sofistikerade och eleganta tekniker.

Jubileumsmodeller i begränsad upplaga
Specialversioner av såväl Renegade, Cherokee, Wrangler och Grand Cherokee debuterar i Genève för att fira företagets 75:e födelsedag - men en begränsad upplaga om endast 8 000 bilar kommer att finnas för hela EMEA-regionen. I Sverige får samtliga jubileumsmodeller, förutom specialutrustningen, navigation som standard och finns tillgängliga hos återförsäljare från tredje kvartalet 2016.

- Jeep Renegade 75th Anniversary: 170-hästars 1,4-liters Turbo MultiAir II-motor parad med nioväxlad automatlåda och det klassunika fyrhjulsdriftsystemet ActiveDrive. Jubileumsmodellen har bland annat 18-tumsfälgar, exklusivt MySky-soltak med avtagbara paneler och en ny Gode-Tex-klädsel med Tangerine-söm.

- Jeep Cherokee 75th Anniversary: Ny 2,2-liters MultiJet II-dieselmotor med 200 hästkrafter och Jeep Active Drive II 4x4-system med lågväxel. Utrustad med nappa-läderklädsel, 8,4-tumsskärm med Uconnect infotainmentsystem, bi-xenon-strålkastare och dubbelt panoramatak.

- Jeep Wrangler 75th Anniversary: Ikoniska Jeep Wrangler har fått liknande specialbehandling som sina syskon fira att sin historik. Kraftfull 3,6-liters V6 Pentastar-motor och generös utrustning med unik grill, Power Dome-huv med luftinsläpp, diffspärr, navigationssystem med ljudsystem och Ombre Mesh-läderklädsel.

- Jeep Grand Cherokee 75th Anniversary: Med en kraftfull 3,0-liters V6 MultiJet-dieselmotor med 250 hästkrafter och åttaväxlad automatlåda tar sig Grand Cherokee fram både snabbt, bekvämt och säkert. Välutrustad med 20-tums aluminiumfälgar, navigationssystem och Quadra-Lift luftfjädring som justerar markfrigången i fem nivåer.

 

Är du journalist och önskar mer information? Kontakta:
Bjarne Petersen
Public Relations Director
Mobiltelefon: +45 2927 8832
E-post: bjarne.petersen@fcagroup.com
www.jeep.se
www.jeeppress-europe.com

Pressbilder för nedladdning finns tillgängliga på http://media.fcaemea.com

 

senaste videorna

avancerad sökning

Sök...

Från
Till
Sök

Bifogade filer