19 September 2011

Högpresterande Jeep i Frankfurt

Jeep presenterar fyra nyheter under årets motormässa i Frankfurt med den högpresterande Grand Cherokee SRT8 som huvudnummer. Jeep Grand Cherokee Interior Concept visas även upp och Jeep Wrangler och Wrangler Unlimited ställs ut med en ny 3,6 liters Pentastar V6 bensinmotor. Ytterligare en europeisk nyhet är den helt nya Jeep Wrangler Arctic, som dock inte kommer att säljas i Sverige.

 

Jeep Grand Cherokee SRT8 är årets huvudakt i Frankfurt och presenteras med en helt ny 6,4 liters HEMI® V8-motor som producerar 470 hästkrafter. Denna nya modell är den mest kraftfulla Jeep som någonsin har producerats och ställs ut i en exklusiv röd exteriörfärg med rött läder inuti. Även en ny Flex Fuel-version av 3,6 liters Pentastar V6 för Grand Cherokee presenteras för den europeiska publiken. Denna bensinmotor på 286 hästkrafter kommer även att kunna drivas med E85.

 

Grand Cherokee får också ett tillskott i form av ett helt nytt interiörkoncept, Jeep Grand Cherokee Interior Concept där Jeeps flaggskepp får en stilmässig uppdatering. Med exklusiva blåa lädersäten och noggranna interiördetaljer visar konceptet en tydlig hängivenhet till hantverkstradition och finess.

 

Jeep Wrangler och Jeep Wrangler Unlimited kommer tillsammans introduceras med en helt ny 3,6 liters V6 Pentastar med hela 284 hästkrafter som kommer att finnas på marknaden 2012.

Ascolta

Trascrizione fonetica

 

Jeep Grand Cherokee SRT8 - nya generationen Jeep

Den nya generationen Jeep Grand Cherokee SRT8 gör sin europeiska debut vid årets motormässa i Frankfurt. Modellen kombinerar den klassiska Jeep-kapaciteten med "street racing"-prestanda.

 

Med en helt ny 6,4 liters HEMI® V8 som levererar 470 hästkrafter och 630 Nm vridmoment, är det den bäst presterande motorn någonsin och uppnår 0-100 km/h på 4,8 sekunder och en topphastighet på 255 km/h samt en bromssträcka på 100-0 km/h på endast 35 m. Jeep Grand Cherokee SRT8 är även den bästa gällande väghållning med sitt nya avancerade "active damping suspension" och Select-Track-system. Det nya aktiva ventilavgassystemet tillåter standardsystemet Fuel Saver Technology att ge en 13-procentig förbättring i bränsleeffektivitet vid motorvägskörning.

 

Den lägre profilen, racinginspirerade interiören och den exklusiva SRT-ratten med monterade växlingsreglage ger en sportig stil till Jeeps flaggskepp. Nya Jeep Grand Cherokee SRT8 kommer att finnas till försäljning i Sverige under första kvartalet 2012.

 

Jeep Wrangler 3.6-liter Pentastar V-6

I Frankfurt introduceras den helt nya bensindrivna 3,6 liters Pentastar V6-motorn som kommer att finnas i 2012 års Jeep Wrangler och Wrangler Unlimited. Jeep Wrangler är en ikon och det fyrhjulsdrivna originalet som uppskattas världen över för sin extraordinära off-roadkapacitet och unika personlighet.

 

Den 3,6 liters V6-motorns drivlina förbättrar Jeep Wranglers vägdynamik och ger bättre bränsleeffektivitet, mer kraft och bättre vridmoment. Motorn har en uppgraderad femstegs automatlåda som standard och levererar hela 284 hästkrafter och 347 Nm i max vridmoment.

 

Denna 3,6-litersmotor kommer att finnas tillgänglig hos europeiska återförsäljare med början i november 2011 med utrustningsnivåerna Sport, Sahara och Rubicon för Wrangler och Wrangler Unlimited. I Sverige marknadsförs för närvarande endast utrustningsnivå Sahara.

 

Jeep Wrangler Arctic

Ytterligare en nyhet på utställningsgolvet i Frankfurt kommer att vara Jeep Wrangler Arctic Edition. Med inspiration från Arktis karga klimat har denna fyrhjulsdrivna terrängbil skapats. Saharautförandet har stått som modell för denna nya Jeepmodell som kommer att erbjudas med en 3,6 liters V6 bensinmotor och femstegs automatlåda samt med en 2,8 liters CRD-turbodiesel på 199 hk, med antingen manuell sexväxlad transmission eller femstegs automatlåda. Jeep Wrangler Arctic kommer dock ej finnas tillgänglig i Sverige.

 

_______________________________________________________
För ytterligare information se www.jeeppress-europe.se eller kontakta:

Lina Gooch, PR/Communication Manager, FGA Sweden

Tel: +46 (0) 722 30 44 18

E-post lina.gooch@fiat.com

 

 

senaste videorna

avancerad sökning

Sök...

Från
Till
Sök

Related images


Bifogade filer